dissabte, 22 de desembre del 2012

Els Camins de les Rebaixes

Aquest Nadal del 2012 se'ns presenta rebaixat abans d'arribar als dies de Reis. Les il.lusions, tant polítiques, com socials i econòmiques, han quedat força aigualides. El mateix fred és, fins i tot, aigualit, massa temperat per a les èpoques que vivim. Doncs els neguits personals superen les esperances d'un futur millor, d'un futur que creiem fonamentat en una prosperitat material. I aquesta ja se l'han menjat uns quants responsables una dècada abans, amb la col.laboració de molta gent, per passiva o per activa.

L'acudit del Nadal del 2012 va ser "benvingut 2013!", amb la idea de saltar-se el temps, per arribar a la meta airosos. Acabant l'any, la realitat ens diu que el vinent encara serà molt més cru, i caldrà empassar-nos aquesta amargor. A Madrid han aplicat el "catenaccio", i el "Santiago y cierra España", per això el 2013 serà un any perdut. L'Estat acollarà als de baix, i  esperen que en el vaixell no entri més aigua tancant els compartiments estancs. Però la tempesta és impressionant, i molts s'ofegaran. Al Principat ja ens podem preparar, que voldran enviar-nos al fons del mar. No podem continuar fent cas d'unes ordres suicides, i caldrà fer via.

Les solucions existeixen, i cadascú haurà de mirar quina triarà. Tampoc no crec que Hispania s'acabi del tot, com apunta el magnífic llibre: "Delenda est Hispania". Però segur que patirà una gran rebaixa, molt més sentida tenint en compte que ningú s'enrecorda del Campionat del Món ni de l'Europeu de futbol, oi? L'autor del llibre, Albert Pont, va fer una presentació del seu llibre, i de les raons que hi exposa, molt amena i entenedora per a tothom. Va ser agradable veure entre el públic persones del poble que no pertanyien a cap partit polític, i que hi eren per escoltar amb les orelles ben obertes. A fe que vam gaudir de l'acte.

Després d'una setmana intensa a Sant Boi, el cansament ens venç. Sentim el pes de les pedres que haurem d'empenyer per obrir camí, però sabem que el goig del treball ben fet ens reviscolarà amb escreix. Com els pastors al mig de la muntanya, esperem secretament l'anunci de l'Àngel, i que torni a ser Nadal per poder arribar a l'establia.